Prov Intervju Frågor med svar

Posted by Articles Sweden | Posted in Careers | Posted on 15-06-2011

0

Exempel intervjufrågor med svar

Exempel intervjufrågor av den vanligaste typen är listade nedan. Svar ingår. Men kanske förslag för att skräddarsy ditt svar är ett bättre sätt att uttrycka det, eftersom specifika svar är omöjligt att ge. Öva svara på dessa frågor provet intervju högt för sig själv eller be en vän eller släkting att hjälpa dig.

inte känner att du måste svara direkt. Intervjuare vet att du är nervös och förväntar dig att tänka lite, så tror noga innan du svarar. Men tveka inte för länge eller att det kommer att visa sig att du stannat upp. Intervjuare kommer att ställa öppna frågor för att se var du ska gå med dem, så försök att inte vandra medan du funderar på ett riktigt svar.

Q. Berätta om yourself.A.This är den fruktade, klassisk, öppen intervju frågan och kommer sannolikt att vara bland de första. Det är din chans att presentera dina kvalifikationer, goda arbetsvanor, etc. Håll det mest arbete och karriär närstående.

F: Varför vill du lämna ditt nuvarande jobb? (Varför lämnade du ditt förra jobb?) A. Var försiktig med detta. Undvik kastar andra arbetsgivare och göra uttalanden som “Jag behöver mer pengar.” Istället gör generiska uttalanden som, “Det är en karriär.”

Fråga: Vad är dina styrkor? A. Påpeka dina positiva egenskaper relaterade till jobbet.

Q. Vilka är dina svagheter? A. Alla har svagheter, men inte spendera alltför mycket tid på detta och hålla den arbetsrelaterade. Tillsammans med en mindre svaghet eller två, försöka peka ut ett par svagheter som intervjuaren skulle se som en styrka, som ibland lite för noggrann med kvaliteten på ditt arbete. (Undvik att säga “jag jobbar för hårt.” Det är en förutsägbar, vanligaste svaret.) För varje svaghet, erbjuder en styrka som kompenserar för det.

F. Vilka adjektiv skulle du använda för att beskriva dig själv? A. Svara med positiva, arbetsinriktade adjektiv, såsom samvetsgranna, hårt arbetande, ärliga och artig, plus en kort beskrivning eller exempel på varför varje passar dig bra.

Fråga: Vad vet du om vårt företag ? A. För att besvara denna, forskning företaget innan du intervjun.

F: Varför vill du arbeta för oss? A. Samma som ovan. Forskning företaget innan du intervju. Undvik förutsägbara, såsom: “Eftersom det är ett bra bolag.” Säg varför du tycker det är ett bra företag.

Q. Varför ska jag anställa dig? A. Påpeka dina positiva egenskaper i samband med jobb, och bra jobb du har gjort tidigare. Inkludera alla komplimanger du har fått från ledningen.

Fråga: Vad tidigare prestationer gav dig nöjd? A. Beskriv kortfattat 02:59 arbetsprojekt som gjorde dig stolt eller tjänade du klappar på axeln, kampanjer, väcker etc. Fokusera mer på prestation än belöning.

Fråga: Vad får dig att vilja arbeta hårt? A. Naturligtvis materiella belöningar såsom förmåner, lön och förmåner spelar in. Men återigen, fokusera mer på prestation och tillfredsställelse man härleda från den.

Fråga: Vilken typ av arbetsmiljö gillar du bäst? A. Skräddarsy ditt svar till jobbet. Till exempel, om att göra ditt jobb som du måste låsa labbet dörrarna och arbetar ensamma, då ange att du njuta av att vara en lagspelare när det behövs, men även trivs med att arbeta självständigt. Om du är skyldig att delta i regelbundna projektplanering och möten status, då ange att du är en stark lagspelare och gillar att vara en del av ett team.

Q. Varför vill du ha det här jobbet? A. För att hjälpa dig svara på detta och närliggande frågor, studera jobbannons i förväg. Men en platsannons kan inte enbart vara nog, så det är okej att ställa frågor om jobbet när du svarar. Säg vad som lockar dig till jobbet. Undvik det uppenbara och meningslöst, såsom “Jag behöver ett jobb.”

Q. Hur du hanterar press och stress? A. Detta är en slags dubbel whammy, eftersom du förmodligen redan betonat från intervjun och intervjuaren kan se om du hanterar det bra eller inte. Alla känner stress, men graden varierar. Att säga att du gnäller på din krympa, sparka din hund eller smäller ner en femtedel av Jack Daniels är inte bra svar. Träna, slappa med en god bok, umgås med vänner eller vända stress till produktiv energi är mer i linje med “rätt” svar.

Q. Förklara hur du övervann en stor obstacle.A.The intervjuare är sannolikt ute efter ett särskilt exempel på din förmåga att lösa problem och den stolthet man visar för att lösa det.

F. Var ser du dig själv fem (tio eller femton) år från nu? A. Förklara ditt karriär-avancemang mål som ligger i linje med det jobb som du intervjuar. Intervjuaren är sannolikt mer intresserad av hur han, kommer hon eller företaget dra nytta av dig att uppnå dina mål än vad du får från det, men det går hand i hand i stor utsträckning. Det är inte en bra idé att berätta för din potentiella nya chef att du kommer att gå efter hans eller hennes jobb, men det är okej att nämna att du vill tjäna en ledande eller befattning.

Q. Vad kvalificerar dig för det här jobbet? A. Tout din kompetens, erfarenhet, utbildning och andra kvalifikationer, särskilt de som matchar arbetsbeskrivningen väl. Undvik regurgitating bara ditt CV. Förklara varför.

Fråga: Varför valde du din högskola huvudämne? A. Intervjuaren kommer sannolikt fiske för att se om du är intresserad av din arbets-eller bara gör ett jobb att få betalt. Förklara varför du gillar det. Förutom dina personliga intressen, bland annat vissa bergfast affärsmässiga skäl som visar att du har vision och känsla för affärer.


Hitta fler intervjufrågor och svar artiklarna

Write a comment

*