Skriva Creative Icke-Fiction

Posted by Articles Sweden | Posted in Writing | Posted on 12-06-2011

0

skrivarkursen Non-Fiction

Det är inte alltför svårt att skriva en kreativ facklitteratur som också är populär som litterära journalistik. Det kräver en konst att berätta en sann historia på ett sådant sätt att det är en fiktion. Det här jobbet innebär att man använder scener, skiftande synpunkter, dialog och väl utförda prosa.

Det finns några kända böcker som är baserade på kreativa facklitteratur och kan vara goda exempel på det. För en sådan uppgift som du måste börja med en väl underbyggd sann historia och skapa en tomt på sin bas. Detta beror på att varje fiction historia har en särskild tomt struktur som håller läsarens uppmärksamhet. Nu skapa en historia som måste passa denna struktur.

Din huvudsakliga huvudpersonen måste visas att leva ett normalt liv när något händer för att dra honom bort från det livet. Dessutom måste det finnas ett ämne av lust huvudpersonen vill, och hinder som ställs i hans väg. Det måste finnas ett ögonblick när det verkar allt är borta och ingenstans att finna, en resolution och en final när saker återgår till det normala.

Konkretiserar dina karaktärer om de verkar vara platt och oattraktiv, om inte rätt skrivna. Du måste illustrera sin personlighet och motivation, stunder av obeslutsamhet och frestelser som leder dem vilse. Inställningen bör vara en verklig plats som ditt jobb är att föra läsaren där. Beskriv den tid på året, trafikbullret eller luktar på ett konstnärligt sätt.

Besluta om en åsikt om olika tecken. Varje karaktär ska bli intressant även om det är en mindre ändring. Bestäm vilka tecken kommer att berätta historien, hur mycket de kommer att veta och om du behöver en berättare. Lägg till litterära berör ägna en tanke åt saker som tema, symbolik, stil och ironi. Granska din färdiga berättelse och kontrollera att allt är sant.


Hitta fler Fiction Stories artiklarna

Write a comment

*